Græsset er altid grønnere på den anden side - sådan lyder et gammelt og populært ordsprog. Et ordsprog som langt de fleste af os nok kan relatere til. For hvis der er noget vi mennesker er gode til, så er det at sammenligne os med andre, og når man står og kigger udfra, så kan det hurtigt virke som om, at naboens græsplæne er pænere end din egen. Men han står måske i virkeligheden selv på den anden side af ligusterhækken og beundrer dine æbler på træet. Naboen har altid noget du ikke har. En smuk partner, en hurtig bil, et stort hus eller et flot hår. Der er altid noget. Græsset ser altid grønnere ud fra hvor du står. men som du sikkert også har erfaret, så er det sjældent tilfældet, når det kommer til stykket. Hvis du er single, så savner du parforholdet med film på sofaen om fredagen, er du i parforhold, så savner du Tinder og berusede fredage i byen. Udtrykket, græsset er altid grønnere på den anden side, har formentlig heller aldrig været mere relevant end lige i øjeblikket, hvor vi alle sammen dagligt logger på facebook, instagram og hvad vi ellers bruger af sociale medier, blot for at konstatere, at vores liv er dødkedeligt sammenlignet med Jonathan som åbenbart er ude og rejse igen, fordi han lige har delt et billede på en eksotisk bountystrand. Eller Nicoline som har fået ny håndtaske IGEN! Eller Klaus som har købt nyt sexlegetøj til mænd.


Forskning fra USA og Finland viser, at brugere af Facebook ofte føler sig misundelige. Når det så er sagt, så er det bestemt ikke noget nyt, at vi sender misundelige blikke i retning af græsplænen på den anden side af vejen. Faktisk har man fundet frem til en variation af begrebet helt tilbage fra år 2 efter vor tidsregning, hvor en romersk digter i en bog om parforhold skriver "Høsten er altid rigere på den anden mands mark," efterfulgt af sætningen "kvæget har større yvere hos naboen." Det kan du sikkert godt som mand. Medmindre du er gift med Linse Kessler, så har naboens ko altid større yver..... Den joke vil jeg gerne undskylde for. Men det betyder altså, at vi mennesker som minimum har været misundelige på hinanden i 2015 år, hvis man skal tro på den her bog fra det gamle Rom. - Det leder mig også til den konklusion, at det nok ikke er noget vi stopper med foreløbigt.


Nu går der nok meget selvhjælpsbog i den, men næste gang du kigger misundeligt på din ven som har familie, bolig og karriere, vedkommene der har styr på det hele, så husk på, at dit græs også er flot grønt. Og hvis ikke, så har du sikkert et flot birketræ, eller nogle smukke roser. Måske en imponerende tulipan. For jeg er ret sikker på, at alle som rent faktisk har kravlet over hegnet og stået på det grønnere græs vil sige, at det ikke nødvendigvis er tilfældet når man rent faktisk står der. Min selvhjælpsbog med titlen "Du er et fint nok menneske. Du har i hvert fald pænt hår... Eller.. pæne sko. Du har sko... på." lander i butikkerne i morgen, og kan blive din for kun 149,95.