Yoko Ono påstår, at John Lennons ånd stadig påvirker verden. Og det er desværre sandt og ikke kun hvis man lytter til denne verdens musik og dens tendenser, men også kigger kristen musik i sømmene.
I en tale ved den 31. og årlige fejring af John Lennon, bedyrede Yoko Ono, at ånden fra den afdøde "Beatle", stadig påvirker verden den dag i dag. Koncerten afholdes hvert år i Japan – iYoko Ono’ s fødeland – på den 8. december, som er årsdagen for mordet på John Lennon. Ono siger, at Johns ånd påvirker folk meget stærkere nu, end da han var i live, fordi budskabet ikke bliver distraheret med ligegyldige jordiske ting. ( Yoko Onos fortæller hvorfor John Lennons ånd hviler over os ". USA Today, 8. dec. 2011).
Lennon og Yoko var stærkt involverede i det okkulte. De hyrede sågar en personlig tarotkort læser, som vejledte dem økonomisk og forretningsmæssigt. I 1977 tilbragte Yoko en uge i Sydamerika for at studere magi hos en 2 meter høj colombiansk heks, som fik betalt $ 60.000 for at undervise Yoko i at kaste forbandelser på andre. "Parret Lennon brugte magi som et instrument til håndtering af kriser, til vejledning og som et ideelt redskab" (Robert Rosen, Nowhere Man, s. 62).
John Lennon selv havde en hinduistisk forestilling om Gud og om livet. Han sagde: "Jeg kan se Gud som en kraftkilde - eller som en energi. ... alle slags energier er Gud. Din egen energi og andres energi, hvad enten man gør guddommelige ting eller ugudelige ting. Det er alt sammen ét fedt. Vi er alle ét fedt "(The Daily Sketch, 9. oktober 1967).
Fra 1960'erne, og op til i dag, har Beatles været uhyre indflydelsesrige i at fremme myten om et kommende globalt New Age paradis. Deres sang "All you need is love" (med henvisning til en vag humanistisk "kærlighed") blev transmitteret for 150 millioner mennesker i 1967 via tv-programmet ”Our World”. Firefyrre år senere er The Beatles' indflydelse mere vidtrækkende end nogensinde og det sker igennem deres mystiske musik, med følelsesladede kropsbevægende, inciterende rytmer og tøjlesløse: "jeg kan gøre hvad jeg vil" filosofi.
Simon Vozick-Levinson, redaktør af Rolling Stone Magazine, siger, "Du kan ikke overvurdere Lennons betydning som kunstner eller hans indflydelse på kulturen" (USA Today, 8. dec 2011). Et mindesmærke i New York Citys Central Park fejrer Lennons sang "Imagine", som omhandler et slags gudløst kommunistisk paradis på jorden:
"Forestil dig at der ikke er en himmel, det er nemt, hvis du prøver / intet helvede under os, og kun skyer over os / Forestil dig at alle mennesker kun lever i nuet. Forestil dig at der ikke findes landegrænser, det er ikke svært at forestille sig / intet at dræbe eller dø for, og heller ingen religion / Forestil dig at alle mennesker lever i fred / Forestil dig at der ingen ejendomsret var. Mon du kan det?/ Intet behov for grådighed eller sult, et menneskeligt broderskab/ Forestil dig at alle mennesker, deler hele verden."
Omkvæd:
"Du synes måske at jeg er en dagdrømmer, men så er jeg ikke den eneste, Og en dag håber jeg at du vil slutte dig til os så verden kan blive ét" ("Imagine", John Lennon, 1971).