Homoseksualiteten gennem tiden.Historien om hvad man må, og hvad man ikke må når man er homoseksuel har ikke altid været den samme. for eksempel var det tidligere meget ulovligt at elske en af samme køn.Homoseksualitet i Danmark:

Siden 1920’erne er det blevet mere normalt at kalde homoseksuelle for lesbiske når det handler om kvinder, og bøsser når det er mænd.

Da homoseksuelle engang, og stadig lidt bliver, behandlet som en udstødt gruppe, var der engang små signaler man kunne give hinanden for, at vise man var homoseksuel. For mænd var det tit fx lommetørklæder man kunne have i forskellige farver, i forskellige lommer. Det kunne også være øreringe i højre øre, da sømænd havde ring i venstre øre. For kvinder var det nogle gange et tegn på at man var lesbisk, hvis man gik med tommelfingeren i bukselommen.


I Danmark var det kriminelt at være homoseksuel, som mand, indtil 1933.

En gammel dansk lov fra 1683 sagde: “Omgængelse, som er imod naturen, straffes med bål og brand”. Det vil altså sige, at hvis 2 personer af samme køn havde sex, eller var i et seksuelt forhold, så skulle de straffes ved at blive brændt på et bål. Opfattelsen var, at det er en mand og en kvinde der er skabt for hinanden, og altså imod naturen hvis 2 mænd eller 2 kvinder er sammen.

Det var det først i 1930, at der blev lavet en lov om, at det var okay, og ikke længere kriminelt, at have sex eller være i et seksuelt forhold mellem 2 mænd over 18. Men loven blev først brugt 1. Januar 1933.

Der var dog stadig en masse mennesker, som så på homoseksuelle som noget negativt.

I en undersøgelse i 1900 tallet, siger 60% af den danske befolkning, at de ser på homoseksualitet som den værste, eller næstværste, forbrydelse.

I 70’erne bliver det mere normalt. Der bliver oprettet diskoteker som bliver kaldt pan-klubber. En pan- klub er en klub hvor homoseksuelle mødes og alle bliver accepteret. Dog er der flere gange blevet sendt bombetrusler, og sket knivstikkerier af homofobe på de klubber. I 1976 ophæver man loven om, at hvis 2 med det samme køn under 18 år har sex skal de i fængsel i 4 år. Man laver samme seksuelle lavalder for homoseksuelle som heteroseksuelle.

I 1996 er København Europæisk Kulturby og der er Europride. Pride er et slags optog der stadig eksisterer idag. Hvert år er der 100.000 vis af tilskuere, og en masse homoseksuelle og transkønnede der går med i priden, for at fejre den dejlige forskellighed blandt mennesker.


I 1999 blev Danmark det første land i verden, til at tillade ægteskaber mellem to af samme køn. I år 2010 vedtager folketinget en lov om, at homoseksuelle må ansøge om at adoptere et barn. 2012 er året hvor det bliver besluttet, at nu skal det være slut med 23 års forskelsbehandling. Homoseksuelle får lov til at gifte sig helt på normal vis, ligesom heteroseksuelle. I 2013 sker der en stor forandring. Nu må et lesbisk par indgå en aftale med en mand som skal gøre den ene kvinde gravid, men barnet der kommer ud er det lesbiske pars. Mænd kan jo af naturlige grunde ikke få børn. Så hvis 2 mænd ønsker et barn, skal de have en kvinde til at føde for dem, eller de kan ansøge om at adoptere. Som kvinde kan benytte sig at en sæddoner. En sæddoner er en mænd der donerer sin sæd, også kan kvinden blive gravid uden at skulle være sammen med manden.