Revisor


  • Hjem
  • Udbetaling af midler
  • Påtænkt børsnotering
  • Tilbagekøb af egne aktier
  • Om

VELKOMMEN TIL REVISOR



FORRETNINGSUDVIKLING



Dato for påtegninger

Vi underskriver den dag bestyrelsen godkender regnskabet. Generalforsamling skal herefter afholdes inden for 5 mdr. fra statusdagen. Dvs. vi kan underskrive i marts, men først afholde generalforsamling i maj. Indsend til E&S uden ugrundet ophold.

Protokol: Vores standard lægger op til at vi ikke sætter dato på for hvornår bestyrelsen skriver under. Dette er fordi vi i teorien ikke ved hvornår de gør det. Ved revision af årsrapport ved vi det dog, så derfor kan vi skrive datoen i, undtagen når der er tale om protokol ved kasseeftersyn og løbende revision.

Hensættelse til tab på debitorer

Hvis der er tale om danske debitorer, så hensæt tilgodehavendet minus momsen. Du må dog ikke refundere momsen – ikke før tabet er konstateret.

Låneomkostninger

Indfrielse til fastsat overkurs: Ved optagelse af et obligationslån til kurs 98, er aftalen af indfrielse sker til kurs 100. Dermed ingen fradrag for de 2 kurspoint, jf. Karin

Trykning af regnskaber

Husk PØM vil have EN original og rest skal være genparter. Såfremt der findes en statusbog og protokol (mapperne) ER DETTE ORIGINALERNE – også for PØM.

NM Byggeservice (kun eksternt)

Protokol

Årsrapport

Bilag til selvang.

Original

Skattevæsenet

X (intern)

X

Pengeinstitut

X

X (intern)

X

Statusbog

X (ekstern)

Protokol

X

Chartek

X

X

X

Genpart

X

X

X

Limbøger

Civilretsdir.

E&S

X (ekstern)

Vi underskriver ikke genparter og charteks.

Vi stempler KUN det eksterne regnskab med ”Godk.generalforsamling”.

Ved indsendelse til E&S SKAL revisor og dirigenten skrive under. Den øvrige bestyrelse er ligegyldig, da dirigenten hænger på den.

Underskrift

Når der står ”Med venlig hilsen” vil PØM ikke have titel på (ej titel når han er venlig).



FOKUSOMRÅDER



Betalingsstandning

Generationsskifte

Fusioner

Kreditomlægning

Virksomhedsoverdragelse

Skift af pengeinstitut
Køb af virksomhed

Markedsføring

Personaleomlægning

Salg af virksomhed

Formueoptimering



Som aftalt har her udarbejdet notat om kravene for godkendelse som revisionsvirksomhed efter den netop vedtagne revisorlov.

Det bemærkes, at der ikke er sket fundamentale ændringer i forhold til den hidtidige revisorlov.

Notatet er disponeret således:

1. Godkendelse som revisionsvirksomhed

2. Kvalitetsstyring og kvalitetskontrol

3. Revisortilsynet

4. Undersøgelser

5. Kvalitetsstyringssystem

6. Afrunding

1. Godkendelse som revisionsvirksomhed

En revisionsvirksomhed skal godkendes af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

For at blive godkendt, er der følgende krav der skal være opfyldt:

· Revisionsvirksomheden skal antages at kunne varetage opgaven på forsvarlig vis

· Revisionsvirksomheden lader sig undergive reglerne om kvalitetskontrol

· Majoriteten af stemmerettigheder skal ejes af godkendte revisorer mv.

· Flertallet af medlemmerne i bestyrelsen skal være eksempelvis godkendte revisorer

Da det er min vurdering, at vi er i stand til at varetage en revisionsvirksomheds opgaver på forsvarlig vis, ejes af statsautoriserede revisorer, som også udgør bestyrelsen, vil jeg i dette notat fokusere på reglerne om kvalitetskontrol.

2. Kvalitetsstyring og kvalitetskontrol

Vi skal have et kvalitetsstyringssystem, der består af politikker, og skal kunne dokumentere at disse anvendes. Dette har hidtil også været et krav, jf. den hidtidige revisorlov samt RS 1.

Formålet med et kvalitetsstyringssystem er at sikre høj grad af sikkerhed for, at vi overholder faglige standarder samt lovgivning og anden regulering samt at vore erklæringer er passende efter omstændighederne. Kravene til et kvalitetsstyringssystem er ikke blevet ændret med den nye revisorlov, og fremgår derfor fortsat af RS 1. Disse krav er bl.a. at der skal foretages uafhængigheds- væsentligheds- og risikovurderinger, samt at der er del- og afsluttende konklusioner. Da der ikke er sket ændringer til disse krav, gennemgås krav ikke nærmere.

Reglerne om kvalitetskontrol gælder dog alene for afgivelse af erklæringer med sikkerhed, hvorimod den hidtidigt gældende lov omfattede alle vore erklæringer.

Dokumentationen for anvendelse af kvalitetsstyringsstem kan evt. foreligge elektronisk.

Kvalitetskontrollen udføres af Revisortilsynet. Vi har dermed ingen indflydelse på, hvem der udfører kvalitetskontrol hos os.

En kvalitetskontrol omfatter en vurdering af kvalitetsstyringssystemet, udførelsen af og uafhængigheden i forbindelse med afgivelse af erklæringer med sikkerhed. Herudover foretages en vurdering af, om der er anvendt tilstrækkelige ressourcer til den pågældende opgave til at sikre den fornødne kvalitet, og om vores honorar for opgaven er åbenlyst urimelig i forhold til opgavens udførelse. Endvidere vil det blive påset, om efteruddannelseskravene er opfyldt.

Kvalitetskontrollen udføres med højst 6 års mellemrum, medmindre vi afgiver erklæringer med sikkerhed til kunder omfattet af § 21, stk. 3, dvs. særligt betydningsfulde klienter. I så fald udføres kvalitetskontrollen med højst 3 års mellemrum.

I den hidtidigt gældende lov skulle kvalitetskontrol udføres med højst 4 års mellemrum, hvorfor den nye revisorlov dermed er en lettelse for revisionsvirksomheder der ikke har kunder der er omfattet af § 21, stk. 3.

Vi er forpligtet til at give Revisortilsynet adgang til at foretage de undersøgelser, der findes nødvendige, og vi skal sørge for at de får de oplysninger og den bistand, som de anser for nødvendige for at gennemføre kvalitetskontrollen.

3. Revisortilsynet

Revisortilsynet nedsættes af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og består af 1 formand samt af 8 andre medlemmer. 2 af medlemmerne skal være statsautoriserede revisorer, 2 skal være registrerede revisorer og 4 skal være repræsentanter for regnskabsbrugerne. Formanden og repræsentanterne for regnskabsbrugerne må ikke være godkendte revisorer eller være ansat hos eller drive revisionsvirksomhed sammen med godkendte revisorer. Medlemmerne er underkastet revisorlovens regler for uafhængighed.

Revisortilsynets formand og medlemmer udpeges for en periode af indtil 4 år.

Formålet med Revisortilsynet er at sikre, at kvalitetskontrollen gennemføres i overensstemmelse med lovens regler.

Udgiften til kvalitetskontrollen afholdes af den revisionsvirksomhed, der kontrolleres. For at sikre uafhængigheden, opkræves honoraret dog af Revisortilsynet, der herefter fakturerer den kontrollerede revisionsvirksomhed. Herved forsøges det forhindret, at honoraret for kontrollen aftales mellem revisionsvirksomheden og kvalitetskontrollanterne.

Selve kvalitetskontrollen udføres ikke af det samlede Revisortilsyn, men af kvalitetskontrollanter, der som udgangspunkt vil være revisorer, godkendt af Revisortilsynet. Revisortilsynet har dog mulighed for at deltage i kvalitetskontrollen.

Efter en kvalitetskontrol udarbejder kvalitetskontrollanten en rapport, der indsendes til Revisortilsynet. Denne rapport skal indeholde en beskrivelse af kontrollens genstand, art og omfang samt en vurdering af kontrolresultatet. Såfremt kontrollen udføres af en revisor, skal rapporten udfærdiges i form af en erklæring med sikkerhed.

Revisortilsynet tager herefter stilling til, om kontrollen giver anledning til:

· Afslutning af kontrollen uden yderligere bemærkninger

· Påtale uden yderligere opfølgning før det næste ordinære kontrolbesøg

· Påtale med kontrolbesøg, som skal afklare om påtalen er fulgt

· Om der skal ske indbringelse til Revisornævnet

Revisortilsynet kan dermed ikke forlange en årsrapport omgjort, idet regnskabet er den enkelte virksomheds ledelses ansvar.

4. Undersøgelser

Hvis Erhvervs­- og Selskabsstyrelsen vurderer, at der er risiko for, at vi har, eller vil, overtræde bestemmelser i eller efter revisorloven i forbindelse med afgivelse af en erklæring med sikkerhed, kan de gennemføre en undersøgelse med henblik på at konstatere, korrigere eller forhindre en sådan overtrædelse.

Dette gælder ligeledes, hvis en kompetent udenlandsk myndighed anmoder dem om at gennemføre en undersøgelse.

Ved gennemførelse af en sådan undersøgelse, har vi pligt til at afgive alle oplysninger de måtte ønske, herunder give adgang til arbejdspapirer, revisionsprotokoller, korrespondance og andre dokumenter de måtte ønske at se.

Det bemærkes, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen ikke behøver en retskendelse, men vi bør naturligvis kræve behørig legitimation, således vi ikke risikerer at udlevere oplysninger i strid med vores tavshedspligt til uvedkommende.

Efter en undersøgelse tager Erhvervs- og Selskabsstyrelsen stilling til, om resultatet heraf giver anledning til:

· En påtale

· At påbyde, at overtrædelser bringes til ophør

· Revisor og/eller revisionsvirksomheden indbringes for Revisornævnet

· Om resultatet af undersøgelsen skal offentliggøres

5. Revisornævnet

At blive indbragt for Revisornævnet er en alvorlig sag, idet såvel revisor som revisionsvirksomhed risikerer en bøde og i værste fald at deres godkendelse frafalder i op til 5 år, eller indtil videre. I princippet kan godkendelsen dermed i værste fald bortfalde for bestandig.

6. Afrunding

Herudover stilles der naturligvis krav til de enkelte revisorer samt krav til de opgaver vi udfører, herunder eksempelvis krav om uafhængighed af revisionsklienter.



REVISION
FORRETNINGSUDVIKLING


RING: 70 70 70 70

Adresse: Hovedgaden 1, 1234 København