Sådan kommer du sikkert i land



Når du springer ud som iværksætter, går jeg ud fra, at du har en idé. En idé du tror på, kan blive til noget - og måske endda gå hele vejen og blive en kæmpe succes. Men før vi når dertil, er der en række steps og udfordringer, vi skal overkomme.


Da jeg startede som 20-årig, lærte jeg hurtigt min første fejl. Jeg sprang ud i det med begge ben - uden at have lagt en plan. Jeg syntes det var spild af tid, og hvis blot min idé var god nok, så skulle succes nok komme. Men nej... så nemt var det ikke.


Derfor: Læg en plan! Brug tiden og kræfterne på det. Få styr på dine ressourcer, forstå markedet og forstå dit produkt. Læg en forretningsplan baseret på det. Kan du klare alt selv, eller skal du have hjælp? Erfaring og know-how er nøglen til en god opstart.



SÅDAN LÆGGER DU EN FORRETNINGSPLAN





Kig de 9 punkter igennem, så du får dannet dig et overblik over din situation:

  1. Har du de rette kompetencer og ressourcer, eller skal du skaffe hjælp ude fra?
  2. Forstå hvad dine kunder forventer af dit produkt. Kan du gøre det profitabelt?
  3. Forstå markedet. Hvad gør dine konkurrenter, og hvordan er kunderne?
  4. Marketing: Hvordan vil du sælge dit produkt/service, og hvad koster det?
  5. Hvordan skal daligdagen være? Hvem tager sig af oprydning, regnskaber mm?
  6. Hvordan ser din virksomhed ud om 1, 3 eller 5 år? Sæt dig nogle mål!
  7. Lav et budget. Kan du få økonomien til at hænge sammen?
  8. Hvordan finansierer du opstarten? Skal du låne penge eller have fat i investorer?
  9. Hvad vil du opnå? Hvad er din mission med virksomheden?




SÅDAN VÆLGER DU VIRKSOMHEDSTYPE





Nu kommer vi til byggestenene af selve virksomheden. Her måtte jeg sande, at jeg ingen ekspert på området er. Derfor er min klare anbefaling: Søg professionel hjælp.


En professionel rådgiver kan sætte sig ind i din forretning og idé, og hjælpe dig med at vurdere hvilken selskabsform der passer bedst til dine ønsker og behov.


Kort sagt: Et IVS eller ApS har stor sikkerhed pga. begrænset hæftelse. Det betyder, at du kun står til ansvar for det, du selv indskyder i selskabet. Den væsentligste forskel på en enkeltmandsvirksomhed og et ApS eller IVS er de regnskabsmæssige krav.


Jeg mener dog, at sikkerheden i et IVS og ApS opvejer besværet med regnskaberne. Desuden kan du starte et IVS for kun 1 krone - så ikke engang kapitalkravet er en barriere for at starte et selskab i stedet for en enkeltmandsvirksomhed.



SÅDAN REGISTREREDE JEG MIN VIRKSOMHED





Når du har lagt en forretningsplan og fået styr på selskabsformen, er det tid til at få startet din virksomhed. Det kan du gøre på to måder: Du kan gøre det helt selv, eller du kan få en professionel til at ordne det for dig.


Hvis du ikke har 100% styr på det juridiske bag stiftelsesprocessen, så er det en god idé at få en professionel til at gøre det. Jeg har gennem tiden set mange tilfælde, hvor en iværksætter har prøvet at gøre det helt selv, og hvor det så er kikset fuldstændig.


Ikke nok med at det har været irriterende, så har det haft både økonomiske og tidsmæssige konsekvenser. Det er ikke bare lige at registrere en virksomhed, da der skal laves et stiftelsesdokument, vedtægter, ejerbog, kapitalgodkendelse osv.


Jeg har selv haft brugt NEMADVOKAT til oprettelsen af min seneste virksomhed. Det gik hurtigt, og de havde styr på det hele. Jeg fik endda kapitalgodkendelse med i prisen. Alt i alt en rigtig positiv oplevelse, hvor min virksomhed var klar til brug dagen efter.


Gode henvisninger:

Simplewine.dk

Rockshcok.dk